Bouwkundige keuring Harfsen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Harfsen inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Harfsen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Harfsen benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harfsen laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Harfsen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Harfsen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Harfsen en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het woonobject in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €290 en €475. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Harfsen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio93 m2285 – €310
Tussenwoning123 m2€350 – €365
Kopwoning140 m2€420 – €450
Twee onder één kap154 m2€460 – €495
Herenhuis176 m2€525 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Harfsen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kring van Dorth, Joppe, Epse, Gorssel en Eefde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harfsen-7217

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Harfsen checkt een objectieve expert het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Harfsen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Lochem wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie