Bouwkundige keuring Joppe

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Joppe laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bekijk je nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Joppe.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Joppe benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Joppe regelen

Wil je snel duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Joppe.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Joppe

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Joppe en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €495. Het kostenplaatje hangt af van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het schema hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Joppe.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning84 m2300 – €320
Rijtjeshuis111 m2€360 – €380
Hoekpand146 m2€405 – €450
Geschakelde woning157 m2€465 – €480
Herenhuis182 m2€515 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Joppe die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Epse, Gorssel, Eefde, Rietmolen en Neede.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-joppe-7215

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Joppe analyseert een onafhankelijk partij het huis. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Joppe). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Lochem loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie