Bouwkundige keuring De Rijp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in De Rijp laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform tref je aanvullende info over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in De Rijp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in De Rijp inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Rijp uitvoeren

Direct duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Rijp.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in De Rijp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in De Rijp en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een kostenberekening om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €390. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in De Rijp.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartement94 m2290 – €320
Rijtjeshuis101 m2€355 – €385
Hoekhuis126 m2€410 – €430
Geschakelde woning163 m2€455 – €500
Vrijstaand181 m2€510 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Rijp die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Purmer, Hobrede, Schardam, Beets en Oosthuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-rijp-1483

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in De Rijp onderzoekt een objectieve expert het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in De Rijp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Alkmaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie