Bouwkundige keuring Purmer

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Purmer uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Purmer.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Purmer onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Purmer uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan het leidingwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Purmer.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Purmer

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Purmer en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €420. De totaalprijs is afhankelijk van verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Purmer.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning82 m2290 – €310
Rijtjeshuis123 m2€355 – €385
Hoekhuis139 m2€425 – €450
Geschakelde woning155 m2€455 – €500
Herenhuis177 m2€505 – €560
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Purmer die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hobrede, Schardam, Beets, Oosthuizen en Warder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-purmer-1481

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Purmer controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Purmer). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Edam-Volendam loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie