Bouwkundige keuring Hobrede

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hobrede laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een idee van de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hobrede.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hobrede checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hobrede inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en of er sprake is van lekkages. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwpartij of taxateur in Hobrede.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hobrede

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hobrede (regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €495. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Hobrede.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje77 m2290 – €305
Tussenwoning116 m2€340 – €385
Hoekwoning139 m2€410 – €435
Geschakelde woning169 m2€460 – €495
Villa182 m2€515 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hobrede die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Schardam, Beets, Oosthuizen, Warder en Middelie.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hobrede-1477

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Hobrede checkt een neutrale specialist de woning. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hobrede). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Edam-Volendam doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie