Bouwkundige keuring Oterleek

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oterleek regelen is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Oterleek.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oterleek inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oterleek uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oterleek.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oterleek

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oterleek en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een kostenberekening om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €280 en €400. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oterleek.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Studio84 m2280 – €325
Tussenwoning125 m2€340 – €385
Kopwoning130 m2€410 – €435
Geschakelde woning172 m2€455 – €490
Villa192 m2€530 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oterleek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk, Oudorp en Den Hoorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oterleek-1842

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Oterleek analyseert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oterleek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Alkmaar loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelheid.

Plaats een reactie