Bouwkundige keuring Zaandam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zaandam laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zaandam.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Zaandam benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de meterkast en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zaandam uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zaandam.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zaandam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zaandam (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk vind je een overzicht van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €410. De prijs hangt af van verschillendevariabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zaandam.

Soort woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje87 m2€290 – €320
Rijtjeshuis105 m2€345 – €365
Hoekhuis127 m2€400 – €450
Twee onder één kap170 m2€460 – €490
Vrijstaand195 m2€515 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zaandam die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in de Woude, Starnmeer, Oost-Graftdijk, West-Graftdijk en Noordeinde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zaandam-1505

Aankoopkeuring voor een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Zaandam controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zaandam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Zaanstad wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie