Bouwkundige keuring Schijndel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Schijndel laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schijndel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Schijndel controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schijndel afspreken

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Schijndel.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schijndel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Schijndel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen rond de €310 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schijndel.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio91 m2280 – €310
Rijwoning114 m2€360 – €390
Hoekwoning140 m2€420 – €430
2-onder-1 kap151 m2€475 – €485
Villa190 m2€520 – €550
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schijndel die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Erp en Veghel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schijndel-5481

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Schijndel analyseert een objectieve ingenieur het gebouw. Verstandig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Schijndel). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Meierijstad bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie