Bouwkundige keuring Woubrugge

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Woubrugge uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Woubrugge.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Woubrugge checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woubrugge laten uitvoeren

Heel snel meer info over de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Woubrugge.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Woubrugge

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Woubrugge (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een schatting van de onkosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €305 en €395. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Woubrugge.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartementje84 m2295 – €305
Tussenwoning109 m2€355 – €375
Hoekpand149 m2€425 – €450
2-onder-1 kap160 m2€460 – €485
Vrijstaand198 m2€515 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woubrugge die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar, Aarlanderveen en Nieuwveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woubrugge-2481

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Woubrugge controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Woubrugge). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Kaag en Braassem wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie