Bouwkundige keuring Oudenhoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudenhoorn laten uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bekijk je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudenhoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Oudenhoorn checkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudenhoorn laten uitvoeren

Direct een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het stucwerk en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Oudenhoorn.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oudenhoorn

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudenhoorn (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage bekijk je hier een kostenoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €400. De prijs bestaat uit meerdere factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oudenhoorn.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement92 m2280 – €305
Tussenwoning105 m2€350 – €370
Hoekwoning130 m2€415 – €440
Geschakelde woning164 m2€460 – €480
Villa177 m2€520 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudenhoorn die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven en Geervliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudenhoorn-3227

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Oudenhoorn bekijkt een onpartijdige partij het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oudenhoorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Nissewaard wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie