Bouwkundige keuring Waaksens

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Waaksens inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Waaksens.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Waaksens analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waaksens afspreken

Direct een analyse van de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en of er asbest aanwezig is. Zo weet je welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Waaksens.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Waaksens

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Waaksens en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €350 en €475. De prijs wordt bepaald door meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed in verband met de reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Waaksens.

Type woningGrootteGeschatte prijs
Appartement94 m2280 – €310
Rijwoning111 m2€335 – €380
Hoekpand143 m2€405 – €430
Twee onder één kap159 m2€465 – €500
Villa192 m2€530 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waaksens die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hinnaard, Spannum, Wjelsryp, Baaium en Easterlittens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waaksens-8845

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Waaksens onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Waaksens). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie