Bouwkundige keuring Achterveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Achterveld laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bieden wij praktische informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Achterveld.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Achterveld bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Achterveld afspreken

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Achterveld.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Achterveld

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Achterveld (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €485. De prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Achterveld.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Appartement93 m2300 – €315
Tussenwoning100 m2€355 – €365
Hoekhuis146 m2€425 – €440
Geschakelde woning160 m2€475 – €495
Herenhuis193 m2€515 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Achterveld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Zwartebroek, Terschuur, Voorthuizen, Stroe en Kootwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-achterveld-3792

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Achterveld analyseert een onpartijdige specialist de woning. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Achterveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Barneveld wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie