Bouwkundige keuring Teeffelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Teeffelen uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Teeffelen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Teeffelen benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Teeffelen regelen

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Teeffelen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Teeffelen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Teeffelen (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht met de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €310 en €405. De prijs wordt bepaald door allerlei facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Teeffelen.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Appartement92 m2290 – €305
Rijtjeshuis123 m2€340 – €385
Hoekhuis141 m2€425 – €450
Geschakelde woning159 m2€470 – €490
Villa177 m2€525 – €535
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Teeffelen die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Oijen, Nuland, Nistelrode, Geffen en Haren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-teeffelen-5395

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Teeffelen controleert een objectieve partij het verblijf. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Teeffelen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oss loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie