Bouwkundige keuring Tirns

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Tirns laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Tirns.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tirns analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tirns afspreken

Wil je snel inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Tirns.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tirns

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Tirns (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €340 en €460. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Tirns.

Soort huisOppervlakteGemiddelde onkosten
Studio82 m2285 – €330
Rijtjeshuis112 m2€345 – €370
Hoekpand141 m2€420 – €440
Twee onder één kap173 m2€455 – €495
Landhuis195 m2€525 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tirns die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Loënga, Scharnegoutum, Goënga, Gauw en Offingawier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tirns-8632

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Tirns bekijkt een objectieve specialist het gebouw. Slim, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Tirns). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie