Bouwkundige keuring Kortenhoef

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kortenhoef laten doen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie bekijk je uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kortenhoef.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kortenhoef analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kortenhoef afspreken

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kortenhoef.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kortenhoef

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kortenhoef en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €385. De prijs is gebaseerd op een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kortenhoef.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Etagewoning81 m2€280 – €315
Rijtjeshuis116 m2€350 – €380
Hoekhuis145 m2€400 – €450
Twee onder één kap167 m2€470 – €485
Villa181 m2€530 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kortenhoef die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp en Halfweg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kortenhoef-1240

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Kortenhoef checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de potentiële koper te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Kortenhoef). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Wijdemeren wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie