Bouwkundige keuring Baarle-Nassau

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Baarle-Nassau uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Baarle-Nassau.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Baarle-Nassau controleert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baarle-Nassau plannen

Wil jij meteen inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Dan kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Baarle-Nassau.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Baarle-Nassau

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Baarle-Nassau (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €315 en €470. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Baarle-Nassau.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje79 m2€280 – €320
Rijtjeshuis100 m2€355 – €370
Hoekwoning134 m2€420 – €445
Twee onder één kap168 m2€470 – €500
Herenhuis193 m2€520 – €555
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Baarle-Nassau die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk en Goirle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baarle-nassau-5110

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Baarle-Nassau checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Slim, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Baarle-Nassau). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Baarle-Nassau bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Ulicoten
 • Bouwkundige keuring Castelre
 • Plaats een reactie