Bouwkundige keuring Bentveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bentveld laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Bentveld.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bentveld onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de meterkast en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo weet je alles over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bentveld plannen

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Bentveld.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bentveld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Bentveld (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €370. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bentveld.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje82 m2300 – €330
Tussenwoning102 m2€360 – €365
Hoekhuis144 m2€410 – €450
Twee onder één kap165 m2€470 – €505
Herenhuis191 m2€505 – €535
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bentveld die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Vogelenzang, Aerdenhout, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord en Spaarnwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bentveld-2116

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bentveld onderzoekt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Een aanrader, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bentveld). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Zandvoort loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie