Bouwkundige keuring Matsloot

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Matsloot inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Matsloot.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Matsloot bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de ventilatie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Matsloot regelen

Wil je snel een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Matsloot.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Matsloot

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Matsloot en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €435. Het kostenplaatje bestaat uit diverse variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Matsloot.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje83 m2290 – €330
Rijwoning103 m2€360 – €370
Hoekhuis150 m2€420 – €430
2-onder-1 kap164 m2€450 – €490
Landhuis179 m2€510 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Matsloot die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Vriescheloo, Wedde, Blijham, Oudeschans en Bellingwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-matsloot-9749

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Matsloot onderzoekt een objectieve ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Matsloot). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie