Bouwkundige keuring Eemdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Eemdijk laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bekijk je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Eemdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eemdijk benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eemdijk inplannen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en of er houtrot is. Zo weet je welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Eemdijk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eemdijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Eemdijk (regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €390. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Eemdijk.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Bovenwoning88 m2300 – €315
Rijtjeshuis121 m2€340 – €380
Hoekwoning149 m2€425 – €450
Twee onder één kap167 m2€470 – €480
Herenhuis199 m2€515 – €550
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eemdijk die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Bunschoten-Spakenburg, Lage Vuursche, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eemdijk-3754

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Eemdijk checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Eemdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Bunschoten wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie