Bouwkundige keuring Spaubeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Spaubeek uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Spaubeek.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Spaubeek onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Spaubeek uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Spaubeek.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Spaubeek

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Spaubeek (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €455. De totale prijs hangt af van verschillendeaspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Spaubeek.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Appartementje90 m2300 – €305
Tussenwoning104 m2€340 – €390
Kopwoning141 m2€405 – €430
2-onder-1 kap153 m2€460 – €505
Vrijstaand196 m2€505 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Spaubeek die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Sweikhuizen, Geleen, Puth, Windraak en Munstergeleen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-spaubeek-6176

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Spaubeek onderzoekt een onpartijdige partij het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Spaubeek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Beek loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie