Bouwkundige keuring Ransdaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ransdaal laten uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bekijk je actuele info over de verschillende keuringen, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ransdaal.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ransdaal bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie weet je alles over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ransdaal laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ransdaal.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ransdaal

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Ransdaal (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €415. De prijs is gebaseerd op verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ransdaal.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartement98 m2280 – €320
Tussenwoning101 m2€350 – €390
Hoekhuis128 m2€425 – €450
2-onder-1 kap169 m2€455 – €485
Herenhuis179 m2€515 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ransdaal die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Scheulder, Schin op Geul, Valkenburg, Lemiers en Vijlen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ransdaal-6312

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ransdaal controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ransdaal). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Voerendaal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie