Bouwkundige keuring Nijmegen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Nijmegen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie bieden wij praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijmegen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nijmegen controleert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijmegen inplannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er lekkages zijn. Hiermee heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Nijmegen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nijmegen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijmegen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €375. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nijmegen.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning88 m2300 – €305
Rijtjeshuis125 m2€335 – €380
Hoekpand148 m2€415 – €450
Geschakelde woning155 m2€455 – €490
Herenhuis185 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijmegen die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Kerkrade, Brunssum, Heerlen, Landgraaf en Simpelveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijmegen-6532

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Nijmegen bekijkt een onpartijdige deskundige de woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nijmegen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Nijmegen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Lent
 • Plaats een reactie