Bouwkundige keuring Beesel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Beesel inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Beesel.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beesel analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de kozijnen, het schilderwerk en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beesel regelen

Behoefte aan een analyse van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Beesel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Beesel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Beesel (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je daar een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €275 en €415. De totale prijs bestaat uit allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Beesel.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Appartement80 m2295 – €325
Rijwoning114 m2€335 – €385
Hoekpand139 m2€415 – €440
Geschakelde woning161 m2€465 – €485
Villa184 m2€525 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Beesel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel en Sint Anthonis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beesel-5954

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Beesel bekijkt een onafhankelijk expert het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Beesel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Beesel loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Reuver
 • Plaats een reactie