Bouwkundige keuring Driebruggen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Driebruggen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Driebruggen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Driebruggen benadert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Driebruggen afspreken

Op korte termijn duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de dakbedekking en en of er sprake is van lekkages. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Driebruggen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Driebruggen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Driebruggen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €460. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van verschillende variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Driebruggen.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning90 m2275 – €325
Rijwoning125 m2€340 – €365
Hoekhuis150 m2€410 – €440
Twee onder één kap152 m2€475 – €490
Vrijstaand194 m2€510 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Driebruggen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Papekop, Linschoten, Haarzuilens, De Meern en Vleuten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-driebruggen-3465

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Driebruggen bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Driebruggen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie