Bouwkundige keuring Heilig Landstichting

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Heilig Landstichting inplannen is een verstandige keuze. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Heilig Landstichting.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Heilig Landstichting onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het leidingwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heilig Landstichting inplannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Heilig Landstichting.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heilig Landstichting

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Heilig Landstichting en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €465. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Heilig Landstichting.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning93 m2300 – €325
Rijwoning115 m2€340 – €380
Hoekhuis127 m2€405 – €450
Geschakelde woning174 m2€460 – €500
Herenhuis197 m2€505 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heilig Landstichting die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Groesbeek, Weurt, Eygelshoven, Bingelrade en Jabeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heilig-landstichting-6564

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Heilig Landstichting bekijkt een objectieve deskundige het huis. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Heilig Landstichting). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Berg en Dal wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie