Bouwkundige keuring Limmen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Limmen laten doen is dan zeker aan te raden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Limmen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Limmen benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Limmen laten uitvoeren

Heel snel meer info over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Limmen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Limmen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Limmen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Limmen.

Soort huisAantal m2Prijsberekening
Etagewoning84 m2285 – €325
Rijwoning101 m2€360 – €390
Hoekwoning126 m2€405 – €445
2-onder-1 kap160 m2€455 – €490
Landhuis188 m2€515 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Limmen die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Groet, Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen en Driehuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-limmen-1906

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Limmen analyseert een neutrale ingenieur het verblijf. Een aanrader, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Limmen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Castricum wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie