Bouwkundige keuring Westerbork

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Westerbork regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de huidige staat van het huis en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Westerbork.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Westerbork analyseert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerbork plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Westerbork.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Westerbork

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerbork (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €395. De prijs is gebaseerd op allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Westerbork.

Type woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Bovenwoning77 m2€285 – €325
Rijtjeshuis110 m2€355 – €370
Hoekhuis138 m2€420 – €450
Geschakelde woning175 m2€470 – €480
Landhuis175 m2€530 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerbork die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hoogersmilde, Appelscha, Smilde, Bovensmilde en Drijber.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerbork-9431

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Westerbork checkt een onpartijdige partij het gebouw. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Westerbork). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Midden-Drenthe loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie