Bouwkundige keuring Grafhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Grafhorst uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Grafhorst.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Grafhorst bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grafhorst laten uitvoeren

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Grafhorst.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Grafhorst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Grafhorst en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €495. De totaalprijs hangt af van een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Grafhorst.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Appartementje89 m2280 – €330
Tussenwoning106 m2€350 – €390
Hoekpand126 m2€415 – €435
2-onder-1 kap156 m2€475 – €500
Landhuis184 m2€510 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grafhorst die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Zalk, s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum en Biddinghuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grafhorst-8277

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Grafhorst bekijkt een neutrale specialist het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Grafhorst). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Kampen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie