Bouwkundige keuring Papekop

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Papekop laten doen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Papekop.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Papekop checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Papekop regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Papekop.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Papekop

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Papekop (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €440. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Papekop.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning85 m2290 – €330
Rijtjeshuis119 m2€355 – €365
Hoekwoning131 m2€405 – €430
2-onder-1 kap157 m2€455 – €485
Landhuis187 m2€510 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Papekop die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Linschoten, Haarzuilens, De Meern, Vleuten en Snelrewaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-papekop-3464

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Papekop controleert een neutrale partij het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Papekop). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Oudewater wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie