Bouwkundige keuring Muiderberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Muiderberg laten doen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Muiderberg.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Muiderberg controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Muiderberg afspreken

Heb je belang bij meer info over de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de groepenkasten en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Muiderberg.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Muiderberg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Muiderberg (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €295 en €400. Het kostenplaatje hangt af van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Muiderberg.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Studio91 m2290 – €305
Tussenwoning114 m2€350 – €385
Hoekwoning125 m2€415 – €445
Geschakelde woning156 m2€470 – €485
Landhuis183 m2€530 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Muiderberg die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Muiden, Baambrugge, Nederhorst den Berg, Nigtevecht en Abcoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-muiderberg-1399

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Muiderberg checkt een onpartijdige specialist de woning. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Muiderberg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Gooise Meren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De expert noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie