Bouwkundige keuring Landerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Landerd regelen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Landerd.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Landerd inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het schilderwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Landerd afspreken

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Landerd.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Landerd

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Landerd (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €320 en €445. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Landerd.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Flatwoning88 m2300 – €320
Rijtjeshuis122 m2€355 – €390
Hoekwoning140 m2€425 – €430
Twee onder één kap166 m2€465 – €490
Herenhuis188 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Landerd die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Uden, Grave, Oss, Zaltbommel en Boxtel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-landerd-5410

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Landerd controleert een onafhankelijk partij het verblijf. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Landerd). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Landerd wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Zeeland
 • Bouwkundige keuring Schaijk
 • Bouwkundige keuring Reek
 • Plaats een reactie