Bouwkundige keuring Oppenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oppenhuizen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oppenhuizen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oppenhuizen checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de groepenkasten en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oppenhuizen afspreken

Wil jij meteen inzicht in de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oppenhuizen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oppenhuizen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Oppenhuizen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je in het rapport een kostenindicatie om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €485. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oppenhuizen.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Bovenwoning99 m2275 – €320
Rijwoning109 m2€355 – €385
Hoekhuis142 m2€405 – €450
Twee onder één kap153 m2€470 – €490
Vrijstaand184 m2€520 – €545
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oppenhuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Uitwellingerga, Jutrijp, Hommerts, Heeg en Oosthem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oppenhuizen-8625

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oppenhuizen bekijkt een onafhankelijk partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oppenhuizen). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie