Bouwkundige keuring 2e Valthermond

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in 2e Valthermond laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder tref je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in 2e Valthermond.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in 2e Valthermond controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in 2e Valthermond plannen

Behoefte aan meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in 2e Valthermond.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in 2e Valthermond

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in 2e Valthermond en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een kostenberekening om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €335 en €475. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in 2e Valthermond.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement75 m2285 – €305
Rijwoning124 m2€350 – €365
Hoekhuis147 m2€405 – €445
2-onder-1 kap166 m2€455 – €490
Landhuis184 m2€505 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in 2e Valthermond die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Valthermond, Exloo, Odoornerveen, Odoorn en Valthe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-2e-valthermond-7877

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in 2e Valthermond analyseert een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in 2e Valthermond). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie