Bouwkundige keuring Hedel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hedel regelen is dan vaak geen gek idee. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Hedel.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hedel bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hedel laten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hedel.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hedel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hedel en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €315 en €445. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de onderstaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hedel.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Appartement92 m2300 – €315
Tussenwoning114 m2€355 – €370
Kopwoning142 m2€400 – €450
Geschakelde woning159 m2€470 – €490
Vrijstaand190 m2€520 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Hedel die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bern, Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk en Bruchem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hedel-5321

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Hedel onderzoekt een neutrale deskundige het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hedel). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Maasdriel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie