Bouwkundige keuring Goënga

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Goënga laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Goënga.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Goënga checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goënga afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de meterkast en en of er lekkages zijn. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Goënga.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Goënga

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Goënga (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €275 en €435. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Goënga.

Soort huisGroottePrijsberekening
Bovenwoning91 m2275 – €320
Rijwoning109 m2€360 – €375
Hoekwoning139 m2€400 – €450
2-onder-1 kap151 m2€455 – €480
Landhuis192 m2€505 – €545
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind erkende bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goënga die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Gauw, Offingawier, Oppenhuizen, Uitwellingerga en Jutrijp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goenga-8628

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Goënga bekijkt een onpartijdige deskundige het verblijf. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Goënga). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie