Bouwkundige keuring Roderesch

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Roderesch laten doen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Roderesch.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Roderesch analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het metselwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roderesch inplannen

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Roderesch.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Roderesch

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Roderesch (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €290 en €430. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillendefacetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Roderesch.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio98 m2290 – €320
Tussenwoning110 m2€335 – €365
Hoekhuis144 m2€400 – €440
2-onder-1 kap165 m2€465 – €485
Villa184 m2€525 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roderesch die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Lieveren, Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag en Triemen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roderesch-9305

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Roderesch onderzoekt een onpartijdige expert de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Roderesch). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noordenveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie