Bouwkundige keuring Ovezande

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ovezande laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ovezande.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ovezande inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de vloeren en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ovezande laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloerconstructies en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ovezande.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ovezande

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ovezande en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €435. Het prijskaartje is afhankelijk van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ovezande.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning93 m2285 – €325
Rijtjeshuis109 m2€335 – €385
Hoekpand150 m2€405 – €430
Twee onder één kap175 m2€465 – €480
Landhuis186 m2€530 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ovezande die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Driewegen, Ellewoutsdijk, Oudelande, Baarland en Kwadendamme.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ovezande-4441

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ovezande bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ovezande). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Borsele loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie