Bouwkundige keuring Bakhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Bakhuizen laten doen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Hieronder bekijk je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Bakhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Bakhuizen onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bakhuizen afspreken

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bakhuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bakhuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Bakhuizen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €315 en €435. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht bekijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Bakhuizen.

Type woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning84 m2290 – €330
Rijtjeshuis101 m2€360 – €375
Kopwoning142 m2€405 – €450
Twee onder één kap167 m2€470 – €505
Landhuis195 m2€520 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bakhuizen die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Mirns, Rijs, Harich, Nijemirdum en Sondel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bakhuizen-8574

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bakhuizen bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Bakhuizen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente De Fryske Marren doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie