Bouwkundige keuring Hernen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hernen regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hernen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hernen controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hernen afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hernen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hernen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Hernen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €325 en €395. De prijs is gebaseerd op een aantal punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het schema hieronder vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hernen.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Flatwoning84 m2285 – €330
Tussenwoning119 m2€340 – €370
Kopwoning126 m2€425 – €435
2-onder-1 kap153 m2€470 – €480
Vrijstaand197 m2€510 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hernen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leur, Balgoij, Nederasselt, Overasselt en Niftrik.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hernen-6616

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hernen controleert een objectieve partij het woonobject. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hernen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Wijchen loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie