Bouwkundige keuring Kring van Dorth

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Kring van Dorth inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Kring van Dorth.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kring van Dorth controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de gevel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kring van Dorth uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kring van Dorth.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kring van Dorth

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kring van Dorth (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €420. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefacetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kring van Dorth.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Studio98 m2285 – €305
Tussenwoning119 m2€355 – €390
Hoekhuis127 m2€420 – €435
2-onder-1 kap166 m2€470 – €485
Villa184 m2€530 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kring van Dorth die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Joppe, Epse, Gorssel, Eefde en Rietmolen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kring-van-dorth-7216

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Kring van Dorth bekijkt een onafhankelijk partij het verblijf. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Kring van Dorth). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Lochem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie