Bouwkundige keuring Warnsveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Warnsveld regelen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Warnsveld.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Warnsveld inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Warnsveld regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Tevens heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Warnsveld.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Warnsveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Warnsveld en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de keuring meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €395. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendeonderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Warnsveld.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning86 m2290 – €320
Rijtjeshuis106 m2€340 – €375
Hoekwoning130 m2€410 – €430
Twee onder één kap153 m2€450 – €485
Vrijstaand192 m2€505 – €545
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Warnsveld die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Toldijk, Bronkhorst, Olburgen, Rha en Baak.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-warnsveld-7231

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Warnsveld onderzoekt een onafhankelijk specialist de woning. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Warnsveld). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Zutphen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie