Bouwkundige keuring Eerbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eerbeek inplannen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Eerbeek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Eerbeek bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eerbeek regelen

Heel snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Eerbeek.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Eerbeek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Eerbeek en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €435. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eerbeek.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement79 m2290 – €310
Tussenwoning112 m2€335 – €375
Hoekhuis137 m2€425 – €430
Geschakelde woning159 m2€455 – €505
Vrijstaand199 m2€520 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eerbeek die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom, Dieren en Didam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eerbeek-6961

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Eerbeek checkt een objectieve partij de potentiële woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Eerbeek). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Brummen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie