Bouwkundige keuring Brucht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Brucht laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Brucht.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Brucht analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brucht afspreken

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Brucht.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Brucht

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Brucht (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €335 en €390. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Brucht.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Studio81 m2€280 – €320
Tussenwoning115 m2€340 – €380
Hoekwoning129 m2€405 – €440
Geschakelde woning157 m2€455 – €480
Landhuis189 m2€515 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Brucht die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Bruchterveld, Kloosterhaar, Sibculo, Mariënberg en Bergentheim.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brucht-7696

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Brucht analyseert een onpartijdige specialist de woning. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Brucht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hardenberg wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie