Bouwkundige keuring Eck en Wiel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Eck en Wiel laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bieden wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eck en Wiel.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Eck en Wiel controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eck en Wiel plannen

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Eck en Wiel.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eck en Wiel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eck en Wiel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €370. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Eck en Wiel.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Appartementje81 m2295 – €320
Rijwoning101 m2€340 – €390
Hoekhuis149 m2€400 – €440
2-onder-1 kap150 m2€470 – €505
Villa200 m2€505 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eck en Wiel die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rijswijk, Maurik, Kerk Avezaath, Wadenoijen en Kapel Avezaath.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eck-en-wiel-4024

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Eck en Wiel bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Eck en Wiel). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Buren loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie