Bouwkundige keuring Loerbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Loerbeek regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Loerbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Loerbeek checkt het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de dakconstructie en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Loerbeek uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Loerbeek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Loerbeek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Loerbeek (regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de inspectie meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en eventuele gebreken. Tevens bekijk je hier een overzicht met de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €395. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Loerbeek.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Appartementje94 m2280 – €310
Tussenwoning119 m2€355 – €380
Kopwoning130 m2€410 – €450
2-onder-1 kap157 m2€475 – €490
Vrijstaand179 m2€505 – €550
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Loerbeek die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Kilder, Wehl, Halle, Zelhem en Gaanderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-loerbeek-7036

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Loerbeek bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Loerbeek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie