Bouwkundige keuring Pietersbierum

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Pietersbierum laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Pietersbierum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Pietersbierum checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pietersbierum plannen

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en of er lekkages zijn. Hiermee achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Pietersbierum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Pietersbierum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Pietersbierum (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je daar een tariefoverzicht om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €295 en €380. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Pietersbierum.

Type huis OppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning76 m2€285 – €325
Rijwoning101 m2€360 – €365
Hoekwoning144 m2€425 – €440
Geschakelde woning164 m2€470 – €480
Landhuis187 m2€530 – €535
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pietersbierum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sexbierum, Oosterbierum, Klooster Lidlum, Firdgum en Tzummarum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pietersbierum-8856

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Pietersbierum controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Pietersbierum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie