Bouwkundige keuring Wapserveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Wapserveen laten uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wapserveen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wapserveen controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wapserveen inplannen

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de staat van de isolatie. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wapserveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Wapserveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wapserveen en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €405. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wapserveen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje78 m2285 – €325
Rijtjeshuis105 m2€345 – €370
Hoekhuis130 m2€400 – €440
2-onder-1 kap169 m2€465 – €500
Villa197 m2€505 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wapserveen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Eesveen, De Bult, Kallenkote, Onna en Zuidveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wapserveen-8351

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Wapserveen analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €195.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wapserveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie