Bouwkundige keuring Lith

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lith laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder lees je meer praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Lith.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Lith benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lith plannen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lith.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lith

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lith en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €390. De totale prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lith.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Flatwoning80 m2280 – €315
Tussenwoning100 m2€345 – €365
Kopwoning140 m2€400 – €430
2-onder-1 kap173 m2€470 – €490
Landhuis183 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lith die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lithoijen, Teeffelen, Oijen, Nuland en Nistelrode.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lith-5397

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lith bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lith). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Oss wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie