Bouwkundige keuring Nieuwlande

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwlande laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwlande.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nieuwlande bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwlande plannen

Heb je belang bij een indicatie van de algehele staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de fundering en en de toepassingen van isolatie. Tevens krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Nieuwlande.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwlande

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwlande (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om de woonruimte in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €430. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwlande.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning83 m2295 – €330
Rijtjeshuis109 m2€355 – €390
Kopwoning131 m2€400 – €450
2-onder-1 kap171 m2€450 – €485
Villa192 m2€525 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwlande die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Geesbrug, Elim, Alteveer, Noordscheschut en Nieuweroord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwlande-7918

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Nieuwlande controleert een objectieve deskundige het huis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant als je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuwlande). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoogeveen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie