Bouwkundige keuring Eenum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Eenum uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina bekijk je informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eenum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eenum controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eenum plannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Eenum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eenum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Eenum (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €275 en €470. Het prijskaartje bestaat uit diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Eenum.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning76 m2290 – €310
Tussenwoning105 m2€355 – €365
Hoekhuis136 m2€420 – €430
2-onder-1 kap161 m2€470 – €500
Herenhuis197 m2€515 – €560
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eenum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Leermens, Oosterwijtwerd, Spijk, Godlinze en Losdorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eenum-9913

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Eenum checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Eenum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Loppersum wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie